Virtueel Assistent Irene Hilhorst-17.jpg
  • Irene

Alles op z'n plek

Na een scheiding valt je leven uiteen in duizend stukjes. Duizend stukjes die ooit jouw veilige haven vormden. Ineens moet het anders. Langzaamaan vorm ik mijn eigen duizend stukjes weer. Fijn huisje met de kids, een basis en ik zorg goed voor mezelf.


PANIEK

Een stukje dat ik echt weer uit moest vinden was “werk”. Ik was mezelf kwijt geraakt op dit vlak. Wat wíl ik nu echt? En wat kán ik nu eigenlijk? Mijn eerste paniekreactie was; solliciteren!


Als een malle speurde ik alle vacaturesites af tot die droombaan op mijn pad kwam. Ondertussen wist ik al dat ik deze daar niet ging vinden. Ik heb de afgelopen jaren zo hard gewerkt aan een vrijer leven. Waarom zou ik dan nu ineens voor een baas gaan werken? Duidelijk; dat ging 'm niet meer worden.


Om mezelf (financiële) ruimte te geven verkocht ik mijn auto. Ik kocht letterlijk tijd om goed uit te vogelen wat mijn volgende stap zou zijn. Waar word ik gelukkig van? En tegelijkertijd; hoe kan ik een goed inkomen genereren?


MINDMAP

Al mijn vragen en wensen kwamen in een mindamp te staan. Mijn extra gekochte tijd besteedde ik goed en ik vond mijn antwoorden. Als een paal boven water staat dat ik locatie onafhankelijk wil werken. Een droom die al jaren speelt en die ik nu waar ga maken.


MULTIPOTENTIALITE

Maar hoe? Ik begon met het opsommen van al mijn kwaliteiten. Ik noem mezelf een multipotentialite. Iemand die veel dingen kan en leuk vindt. Dus een hele lijst met uiteenlopende kwaliteiten was snel gemaakt.


Uiteindelijk komt het er op neer dat ik vooral creatief bezig wil zijn. Nieuwe dingen creëren, brainstormen en spelen. De energie van het starten; daar ga ik erg goed op. Daarnaast is afwisseling een vereiste en wil ik werken met leuke, creatieve mensen.


MIJN DROOMBAAN

Een hele lijst, maar ik wist; ik ben nu mijn droombaan aan het creëren. Nu nog de vorm.


Een paar jaar eerder had ik de term "Virtual Assistant" opgevangen. Deze term kwam nu ook weer naar voren. Ik geloof in tekens, dus ging op onderzoek uit. Wie doen dat? Wat kun je dan doen? Past het bij mij? Ik las ieder artikel over het vak virtueel assistent, belde een aantal mensen die het al deden en wat bleek … het is superbreed. Van agenda plannen tot vormgeven. Van klantenservice tot evenementen organiseren. En daar ging ik, als multipotentialite, natuurlijk van aan. Alles kunnen doen onder één naam ... Ja, ja, en nog eens ja!


DE ONTHULLING

Toen kwam het grote schrijven, schrappen, brainstormen, weer schrappen, weer toevoegen en voelen, heel veel voelen. Uiteindelijk ben ik hier op uitgekomen:


Ik ga voor mezelf beginnen als CREATIEF VIRTUEEL ASSISTENT


Ik word er zo superblij van! De combinatie van online werken, locatie onafhankelijk zijn, creatief bezig zijn, startende ondernemers helpen en ook nog geld verdienen maakt me gelukkig.


Weer een stukje op zijn plek …


Wat het precies inhoudt? Check mijn mooie website die ik zelf heb gemaakt #trots!


58 weergaven1 opmerking